Jaapanipärased küpsised tuntava mustade seesamiseemnete maitse ja huvitava väljanägemisega.

  • 240 g nisujahu
  • 2 spl musti seesamiseemneid
  • 150 g toasooja võid
  • 130 g tuhksuhkrut
  • näpuotsaga soola
  • 2 munakollast

Purusta mustad seesamiseemned uhmriga, segu ei pea olema ühtlaselt peenike, mõned suuremad tükid teevad küpsised huvitavamaks. Sega nisujahuga ja aseta kõrvale.

Vahusta või tuhksuhkru ja soolaga. Lisa munakollased ja sega korralikult segamini. Lisa juurde kuivained, sega ühtlaseks ja pane kilesse mässituna tunnikeseks külmkappi tahenema.

Rulli taigen kahe kile vahel lahti, lõika sobivad kujundid ja küpseta 150-kraadises ahjus ca 25 minutit.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)