jäätised / 04/16/2014

Musta seesami ja vahtrasiirupi jäätis

Huvitav jaapanipärane jäätis mustade seesamiseemnetega.

  • 150 ml 35% koort
  • 250 ml 3,5% piima
  • 60 ml vahtrasiirupit
  • 4 munakollast
  • 50 g suhkrut
  • 80 g musti seesamiseemneid

Sega koor, piim ja vahtrasiirup ja kuumuta keemiseni. Sega munakollased suhkruga ja nirista keema läinud piimasegu munakollaste sisse. Kuumuta saadud segu tasasel tulel (!) kuniks see pakseneb.

Jahuta toatemperatuurini ja seejärel külmikus.

Rösti seesamiseemned. Purusta pooled köögikombainis või kohviveskis peeneks. Sega jäätisetainasse ja valmista masinaga jäätis.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Metsmaasikajäätis šokolaadiga
Järgmine postitus
Pehme mustikajäätis natukese šokolaadiga
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Metsmaasikajäätis šokolaadiga

Suveajaks midagi meeldivalt jahutavat.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.