Maksapirukad

Pirukad, mille täidiseks riisi-seamaksa segu.

Pärmitainas:

  • 40 g pärmi
  • 350 g piima
  • 1 tl suhkrut
  • soola
  • umbes 700 g nisujahu
  • 1 muna
  • 1 dl õli
Täidis:

  • 400 g seamaksa
  • 2 sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 50 g pekisemat suitsuliha
  • 3 dl keedetud täisterariisi
  • 3 muna
  • 7 sl hapukoort
  • soola, pipart, muskaati
  • seesamiseemneid

Vedelda pärm suhkruga ja kalla peale käesoe piim. Lisa jahu, sool, muna ja õli ja sõtku valmis tainas. Vormi palliks, puista peale jahu ja jäta sooja kohta rätiku alla kerkima.

Täidise jaoks tükelda suitsuliha ja pane koos hakitud sibulaga poti põhja praadima. Paari minuti pärast lisa maksaviilud ja hakitud küüslauk. Prae, kuni maks on läbi küpsenud. Lase pisut jahtuda, lase läbi hakklihamasina. Sega maks keedetud riisiga ja lisa peeneks hakitud keedetud munad. Lisa hapukoort ja maitsesta soola, pipra ja muskaadiga.

Kahekordseks kerkinud täinas rulli jahusel laual laiali. Tõsta lusikaga peale täidist ja vormi väiksed pirukad. Suru servad kahvli või näppudega kokku. Lase umbes 15 minutit kerkida. Määri pealt munaga, puista üle seesamiseemnetega ja küpseta 200 kraadi juures kuldseks.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Lambarull aprikoosidega
Järgmine postitus
Muskaatkõrvitsa ja kikerherne karri
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Lambarull aprikoosidega

Ahjus küpsetatud lambaliha, mis on magushapu maitse saanud aprikoosidest ja sidrunist.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.