Rikkaliku martsipani-mooni maitselise täidisega pärmitaina küpsetis.

  • 2,5 dl piima
  • 400-500 g nisujahu
  • 0,5 dl suhkrut
  • 6 g kuivpärmi
  • 1 muna
  • 50 g võid
  • näputäis soola

Täidis:

  • 100 g mooniseemneid
  • 120 g võid
  • 0,5 dl tuhksuhkrut
  • 1 munakollane
  • 100 g martsipani

Määrimiseks: muna

Sega kuivpärm vähese jahuga, lisa käesoojusest pisut soojem piim. Lisa toasoe muna, suhkur ja sool. Lisa järk-järgult juurde jahu, klopi ühtlaseks tainaks. Sõtku sisse toasoe või. Vajadusel lisa jahu, sest tainas peaks olema õhuline ja käte küljest lahti lööv. Kata taina kauss köögirätikuga ja lase soojas kohas kerkida kahekordseks (umbes 1 tund).

Täidiseks vahusta toasoe või munakollase ja tuhksuhkruga. Sega juurde mooniseemned.

Kui tainas on kahekordseks kerkinud, rulli jahusel laual tainas nelinurkseks ja määri peale ühtlaselt mooniseemnetäidisega. Kata riivitud martsipaniga.

Jaga tainas kolmeks pikaks ribaks, rulli iga riba kokku. Põimi ribadest palmik. Aseta ahjuplaadile, määri munaga ja raputa peale pärlsuhkrut. Küpseta 190-kraadises ahjus u. 20-30 minutit.

Sellest kogusest tuleb üks suur või kaks väiksemat stritslit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)