Meekooki saab teha ka nii, et osaliselt kasutad selles täisterajahu.

Koogipõhjad:

  • 2 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 60 g võid
  • 0,5 dl mett
  • 4 dl nisujahu
  • 3 dl täisterajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 1,5 kg hapukoort
  • 2 dl suhkrut
  • paar sl mett

Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sulata potis või ja lisa mesi. Tõsta hulka munavaht. Kuumuta segu pidevalt segades keemiseni ning tõsta tulelt. Lisa jahu-küpsetuspulbrisegu ja sega ühtlaseks.

Jaga tainas 10 palliks ning rulli kergelt jahusel laual ümmargused, hästi õhukesed tükid, mis on 20 cm läbimõõduga. Seda on kõige mugavam teha kasutades šablooni. Äralõigatud servadest tee 11. ketas.

Aseta kettad küpsetuspaberile ning küpseta kahekaupa 185-kraadises ahjus kuldseks (ca 5-6 minutit). Purusta 1 tainaplaat puruks ja jäta kaunistuseks.

Määri jahtunud kihtide vahele suhkruga segatud hapukoort ning kaunista koogipuruga. Hoia külmkapis kuni järgmise päevani.

Vaata ka: klassikaline meekook

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)