Kringel, mille täidises hapukas-mõrkjad jõhvikad ning magus mandlimartsipan.

Taigen:
  • 2,5 dl sooja piima
  • 25 gr presspärmi
  • 5 spl suhkrut
  • 1,5 tl soola
  • 500 g nisujahu
  • 1 muna
  • 60 g võid
Vahele määrimiseks:
  • 200 g martsipanimassi
  • 200 g jõhvikaid
  • 100 g võid
  • 2 spl mandlilaaste
Katteks:
  • 2 spl mandlilaaste
  • 1 muna

Pudista pärm väheses käesoojas piimas ja sega ühtlaseks. Lisa sool, suhkur ja ülejäänud piim. Hakka juurde lisama jahu ja toasoojat võid. Sõtku kuniks taigen lööb käte küljest lahti ning muutub elastseks ja läikivaks. Kata tainakauss rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.

Rulli taigen jahusel pinnal lahti. Määri peale toasoe või ning raputa üle riivitud martsipanimassi, mandlilaastude ning jõhvikatega. Jaga tainas pikkupidi ca kolmeks. Tõsta üks taina pool pikkupidi keskele kokku, mille peale tõsta peale ülemine taina serv. Lõika saadud tükist kolm nn punupatsi ning punu nendest ettevaatlikult kokku kringel, täidist mitte nii väga välja pudistades.

Jäta veel pooleks tunniks kerkima. Klopi lahti muna ja määri kringel sellega pealt. Puista üle mandlilaastudega. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 25 minutit.

Retsept: Perenaine.ee lugeja Merike, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)