Mahlane ja vähemagus tort kohvi- ja šokolaadimaitselise kreemiga.

Biskviit:

  • 4 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 dl nisujahu
  • 0,5 dl kartulitärklist
  • 2 spl kakaopulbrit
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Kreem:

  • 2 dl 35% koort
  • 400 g kohupiimapastat
  • 3-4 sl suhkrut
  • 3 tl lahustuva kohvi pulbrit
  • 50 g riivitud tumedat šokolaadi

Immutamiseks mõned spl kohvi

Vahele:

  • u. 100 g vaarikaid
  • u. 150 g mustikaid

Kaunistamiseks tumedat šokolaadi ja marju

Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Lisa kahes osas omavahel segatud kuivained ja sega ettevaatlikult läbi. Kalla tainas 26 cm-se läbimõõduga koogivormi ning küpseta 200-kraadises ahjus u. 25 minutit. Kummuta jahtunud tordipõhi vormist välja, jahuta ja lõika kaheks kihiks.

Vahusta rõõsk koor suhkru ja lahustuva kohviga. Kui koor on vahustunud, sega ettevaatlikult hulka kohupiim ja riivitud šokolaad.
Tõsta üks tordipõhi serveerimisalusele ja niisuta kohviga. Määri põhjale pool kreemist, aja ühtlaselt laiali ja kata marjadega. Tõsta peale teine koogipõhi ja immuta kohviga, kata allesjäänud kreemiga, tõsta külma maitsestuma.

Enne serveerimist kata tort marjade ja šokolaadiga.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)