Kirkavärviline ja mõnusalt martsipanine kook, sekka mõrkjamaitselist jõhvikat.

Taigen:

  • 3 dl nisujahu
  • 2 spl suhkrut
  • 125 g võid
  • 2-3 spl külma vett

Täidis:

  • 100 g martsipani, riivitud
  • 3 muna
  • 4 spl hapukoort
  • 3 spl suhkrut
  • 1 suur peotäis jõhvikaid

Näpi külmad võitükid jahuseks, lisa külm vesi ja sõtku kergelt tainaks. Tõsta pooleks tunniks külmkappi. Rulli tainas küpsetuspaberi vahel lahti (ilma on seda raske teha, sest tainas on hästi võine, aga see-eest hõrk!) ja aseta lahtikäivasse koogivormi. Eelküpseta 200-kraadises ahjus 8-10 minutit, kuniks tainas muutub õrnalt kuldseks.

Klopi munad suhkruga lahti ja sega hapukoorega. Aseta eelküpsetatud põhjale jõhvikad, nende peale riivitud martsipan ja kõige peale ettevaatlikult kallates muna-hapukoore segu. Küpseta 175-kraadises ahjus ca 30 minutit, kuniks täidis on hüübinud.

Nippe ja nõuandeid:

  • Kasuta kõrge mandlisisaldusega (vähemalt 50%) martsipani, siis on martsipani maitse koogi täidises tunda.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)