Kaunid, mangoselt kollase täidisega koogikesed muretaina põhjal.

Muretainas:

  • 3 dl nisujahu
  • 0,5 dl suhkrut
  • 125 g võid
  • 3 sl külma vett

Täidis:

  • 6 sl mangopüreed
  • 4 munakollast
  • 4 sl suhkrut
  • 2 sl maisitärklist
  • 2 dl 35% koort

Näpi külmad võitükid jahu-suhkrusegu sisse. Kui on moodustunud purutaoline mass, lisa vesi ja sõtku kiiresti tainaks.

Suru valminud muretainas muffinivormi põhja ja servadele ning aseta pooleks tunniks külmkappi. Eelküpseta põhjasid umbes 10 minutit 200-kraadises ahjus kuni näed, et need hakkavad pruuniks tõmbuma.

Nüüd sega munakollased suhkru ja tärklisega. Kuumuta koor keemiseni, võta siis tulelt ja sega niristades munakollaste sisse.

Pane kogu segu madalale kuumusele ja kuumuta pidevalt segades, kuni see pakseneb. Võta tulelt, jahuta ja lisa mangopüree.  Täida eelküpsetatud korvikesed sellega ja küpseta ahjus veel 10–15 minutit, kuni täidis on hüübinud.

Sellest kogusest saab 8 koogikest.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)