Maitsev lisand võileivale või salatisse.
- 500 g koorimata küüslauguküüsi
Marinaad:
- 2 tl meresoola
- 1 dl vett
- 1 dl oliiviõli
- 1 dl (punase) veini äädikat
- 1 sl mett
- 2 tl kuivatatud pitsaürte
Keeda koorimata küüslauguküüsi kolm minutit. Vala vesi ära ja jahuta küüslauguküüsi külma voolava vee all. Koori küüned ja pane puhastesse purkidesse.
Marinaadi koostisained lase keema tõusta ja vala küüslaukudele (vala marinaadi jaokaupa korda mööda purkidesse, siis jaotub õli ühtlaselt). Sulge purgid ja säilita jahedas, purke aeg-ajalt tagurpidi keerates. Tarvita vähemalt paari nädala möödudes.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Ants Kraus
Tervislik hoidis,tegin nii,et lisasin valmis marinaadile palsamiäädikat,sain huvitava maitsekombinatsiooni ja tumeda marinaadi.