rabarberi-mannavaht

See hõrk magustoit on natuke erinev klassikalisest mannavahust, nimelt on vahu hulka lisatud vahukoort, huvitavat maitsenüansi lisab fariinsuhkur.

  • 5 dl tükeldatud rabarbereid (u. 250 g)
  • 9 dl vett
  • 1,5 dl fariin- või pruuni suhkrut
  • 1,5 dl mannat
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 1 dl 35% koort

Koori ja tükelda rabarberid. Kui kasutad noori rabarberivarsi, ei ole neid vaja koorida. Pane potti vesi, fariinsuhkur ja rabarberitükid. Kuumuta keemiseni ning keeda vaiksel tulel 10 minutit.
Sega juurde manna, hauta veel 5 minutit. Jahuta ja vahusta mikseriga kohevaks. Lisa vanillsuhkur ja vahustatud vahukoor. Serveeri külma piimaga.

Sellest kogusest jagub neljale.

Retsept: Toidutare, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)