Põhi:

  • 3 dl nisujahu
  • 3 sl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 125 g külma võid
  • 1 muna

Täidis:

  • 200 g martsipani
  • 0,5 sidruni riivitud koor
  • 300 g kivideta kirsse
  • 3 suurt muna
  • 250 g hapukoort
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 1 dl mandlilaaste

Sega köögikombainis või haki noaga jahu, suhkur, sool ja või puruseks. Lisa muna, sega ühtlaseks. Suru tainas võitatud 25 cm koogivormi põhjale ja külgedele. Pane 30 minutiks külmkappi.

Riivi martsipan ja sidrunikoor, sega omavahel ning puista segu pirukapõhjale.

Laota peale kirsid. (Kui kasutad sügavkülmutatud kirsse, siis lase neil esmalt sulada ning kurna).

Klopi hapukoor muna ning vanillisuhkruga ühtlaseks, kalla ettevaatlikult kirssidele.

Kõige peale puista mandlilaastud. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni tainas on küps ning täidis hüübinud ning mandlikate kergelt kuldne. Lase enne serveerimist jahtuda.

Retsept: Nami-nami retseptikogu, foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)