Mandlijäätis on martsipanihõnguline üsna rammus magusroog.

  • 2 dl 35% koort
  • 2 dl piima
  • 4 munakollast
  • 100 g mandlijahu* või samapalju mandlilaastusid
  • 1,5 dl suhkrut

Sega kokku munakollased ja suhkur, vahusta. Kuumuta piim keemiseni, nirista ettevaatlikult munakollaste sisse, kalla saadud segu tagasi ja kuumuta nõrgal tulel kuniks segu pakseneb. Ole ettevaatlik tugeva kuumuse suhtes, sest muna võib sellisel juhul tükki minna.

Jahuta saadud segu toatemperatuurini, aseta siis see ööpäevaks külmikusse, sega sisse “külmikukülm” 35% koor ja mandlijahu (või võimalikult peeneks tambitud mandlilaastud) ning valmista jäätisemasinaga jäätis.

Nippe ja nõuandeid: 

  • Mandlijahu saad kui purustad mandlid kohvijahvatajas. Mandlitel võiks koor eelnevalt eemaldatud olla. Koore saad hõlpsamini eemaldada kui kastad mandlid mõneks minutiks keevasse vette.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)