jäätised / 04/16/2014

Mandlijäätis

Mandlijäätis on martsipanihõnguline üsna rammus magusroog.

  • 2 dl 35% koort
  • 2 dl piima
  • 4 munakollast
  • 100 g mandlijahu* või samapalju mandlilaastusid
  • 1,5 dl suhkrut

Sega kokku munakollased ja suhkur, vahusta. Kuumuta piim keemiseni, nirista ettevaatlikult munakollaste sisse, kalla saadud segu tagasi ja kuumuta nõrgal tulel kuniks segu pakseneb. Ole ettevaatlik tugeva kuumuse suhtes, sest muna võib sellisel juhul tükki minna.

Jahuta saadud segu toatemperatuurini, aseta siis see ööpäevaks külmikusse, sega sisse “külmikukülm” 35% koor ja mandlijahu (või võimalikult peeneks tambitud mandlilaastud) ning valmista jäätisemasinaga jäätis.

Nippe ja nõuandeid: 

  • Mandlijahu saad kui purustad mandlid kohvijahvatajas. Mandlitel võiks koor eelnevalt eemaldatud olla. Koore saad hõlpsamini eemaldada kui kastad mandlid mõneks minutiks keevasse vette.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Maasikasorbett
Järgmine postitus
Mango-kondenspiima jäätis ehk mango kulfi
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Maasikasorbett

Jahutav ja suviselt värske magustoit, seega igati sobiv praeguste palavate ilmadega.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.