Svipsis mandariinid sobivad nii kinkimiseks, kohvi kõrvale kui ka jäätisepokaali.

  • umbes 20 mandariini
  • 100 g suhkrut
  • 200 ml vett
  • 6 kardemonikupart
  • 1 vanillikaun, poolitatud
  • ca 200 ml brändit, olenevalt purkide suurusest

Kõigepealt valmista siirup. Kuumuta potis keskmisel tulel suhkur, vesi, vanill ja kardemon (koos kupraga, purustamata) kuni suhkur on sulanud ja aroomid vallandunud. Tõsta tulelt, kata ja lase mõned tunnid maitsestuda.

Järgmiseks lõika mandariinidelt koor noaga maha, koos valge osaga. Säti kooritud mandariinid tihedalt kahte steriliseeritud 600 ml suurusesse purki. Kurna siirup läbi marliga vooderdatud sõela mandariinidele (võib jätta ka kurnamata, aga nii näeb parem välja), kummassegi purki pool. Lõpus kalla peale brändi, kuid jäta kaane alla natuke õhuruumi. Võib kasutada ka konjakit või isegi valget rummi. Lase nädal aega seista ja maitsestuda.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)