See maiustus valmib mannast, kuid Indias on levinud halva versioonid ka näiteks porgandi või mungubadega. Erinevalt araabiapärasest halvaast on india maiustus pehme tekstuuriga. Alljärgnev halva on mannateraline, magus ja kergelt kardemonine.

  • 150 g mannat
  • 50 g mandlijahu (jahvatatud mandlid)
  • 30 g mandleid
  • 75 g võid
  • 0,5 liitrit piima
  • 100 g suhkurt
  • näpuotsaga safraniniite
  • 1 tl kardemoni

Kalla piim ja safran potti, kuumuta keemiseni. Eemalda tulelt, jäta kaane alla hauduma.

Võta paksupõhjaline pott või pann, rösti mandlijahu ja mannat 3-4 minutit, pidevalt segades ja vahel tulelt eemaldades, et see kõrbema ega suitsema ei lähe. Tulemus peab olema ühtlaselt kuldpruun.

Lisa või ja kardemon, kuumuta madalal kuumusel ja pidevalt segades ca 5 minutit. Lisa tükeldatud mandlid.

Nüüd lisa väga ettevaatlikult piim (mass on ülikuum ja hakkab pritsima). Küpseta, kuniks segu pakseneb. Lisa suhkur ja kuumuta veel mõned minutid.

Kalla 20×20 cm suurusesse vormi, mille põhja oled pannud küpsetuspaberi. Halva taheneb jahtudes.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)