Pasteedimaailma klassika.

  • 75 g pekisemat suitsutatud sealiha
  • 500 g seamaksa
  • umbes 1,75 dl vett
  • 2 sibulat
  • 1 porgand
  • 2 küüslauguküünt
  • 1-2 tl muscovada suhkrut
  • 1 sl Teriyaki kastet
  • 2 loorberilehte
  • 1 sl brändit
  • 100 g võid
  • soola
  • musta pipart

Seamaksa võid enne mõned tunnid vees või piimas leotada, siis ta pole nii mõru. Eemalda maksalt kelmed.

Tükelda pekine suitsuliha ja pane potti, lisa tükeldatud sibul ja porgand ja pruunista pisut, lisa küüslauk ja maksaribad. Prae aeg ajalt segades umbes 10 minutit. Lisa teriyaki kaste, suhkur ja brändi. Seejärel kalla peale keev vesi, lisa loorber ja lase kaane all vaikselt haududa umbes 30-40 minutit, maitsesta soola ja pipraga.

Võta pott tulelt, lisa või. Jahuta, võta välja loorber ja lase kõik läbi hakklihamasina. Tõsta pasteet külma.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)