Mõnusalt hapuka täidise ja magusate maasikatega kook, mille valmistamine võtab küll omajagu aega, ent tulemus on seda väärt.

  • 500 g lehttainast

Sidrunikreem:

  • 3 suurt muna
  • 2 dl suhkrut
  • 50 g võid
  • 1 sidrunimahl
  • 1 sl riivitud sidrunikoor

Vahele:

  • 300-400 g maasikaid

Määrimiseks:

  • 1 muna

Kõigepealt valmista sidrunikreem, kloppides munad suhkruga kausis lahti. Tõsta anum kuumaveevannile ja kuumuta pidevalt segades, kuni mass on hapukooretaoline. Selleks kulub u. 10-15 minutit. Võta nõu tulelt, lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud toasoe või. Klopi kuni või sulamiseni, lisa riivitud sidrunikoor ja -mahl. Lase täielikult jahtuda, kuni kreem muutub paksemaks.

Lõika taina küljest kolmandik ära ja rulli ülejäänu 2-3 mm paksuseks ja 10×40 cm suuruseks riskülikuks. Tee terava noaga u. 1 cm kaugusele servast ümberringi väike sisselõige – see aitab kaasa servade kerkimisele. Tõsta tainaplaat küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja torka kahvliga augud sisse.

Klopi muna lahti ja määri tainas poole munaga. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit. Võta välja ja jahuta.

Määri põhjale täielikult jahutatud sidrunikreem, lao peale poolitatud maasikad. Rulli järelejäänud tainatükk õhukeseks plaadiks, mis on igast küljest 3cm laiem kui põhi. Tee noaga 3cm tagant sisselõiked, nii et ääred jäävad kokku. Tõsta kate pirukale, ühendades korralikult pirukapõhjaga ja määri ülejäänud munaga.

Küpseta 220-kraadises ahjus 8 minutit, seejärel alanda kuumust ja küpseta 200-kraadises kuumuses 15 minutit.

Retsept: Nutika perenaise kokaraamat, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)