maasika rullbiskviit

Klassikaline rullbiskviit kohupiima-vahukoorekreemi ja värskete maasikatega.

Biskviit:

  • 4 muna
  • 4 spl suhkrut
  • 4 spl nisujahu
  • 1,5 spl kartulitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 300 g kohupiimapastat
  • 2 dl vahukoort
  • u. 3 spl suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • u. 300 g värskeid maasikaid

Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sõelu sisse eelnevalt segatud kuivaineid. Sega ettevaatlikult väheste liigutustega ühtlaseks tainaks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus u. 8-10.minutit kuni biskviit on pealt kuldne.

Võta biskviit ahjust ja kummuta puhtale, vähese suhkruga kaetud küpsetuspaberile, eemalda küpsenud rulli küljest ahjus olnud küpsetuspaber ja keera koos uue paberiga rulli. Lase täielikult maha jahtuda.

Kreemiks vahusta vahukoor suhkruga, lisa vanilliekstrakt ja kohupiimapasta, sega ühtlaseks kreemiks. Pese ja puhasta maasikad, lõika väiksemateks tükkideks.

Rulli biskviit lahti, soovi korral immuta biskviiti vähese sidrunimahla-vee seguga. Kata biskviit kreemiga, silu ühtlaseks laiali ja puista peale maasikatükid. Keera biskviit rulli ja pane vähemalt neljaks tunniks külmikusse maitsestuma.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)