Maasika-mandlikook on seest maasikaselt magus ja pealt mõnusalt mandline. Kaunista kook pealt värskete maasikatega.
Koogipõhi:
- 150 g võid
- 1 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 muna
- 4 dl nisujahu
Täidis:
- 200 g hapukoort
- 3 muna
- 1 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 300 g maasikaid
- Mandlilaastusid
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja jahu. Äärista saadud tainaga 24 cm-se koogivormi põhi ja servad ning pane see külmkappi pooleks tunniks ootele. Eelküpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit, kuniks põhi on kergelt pruunikas.
Sega hapukoor muna ja suhkruga. Poolita maasikad ja pane need lõikekoht allapoole koogipõhja peale. Vala peale hapukoore-muna segu ja puista peale mandlilaastusid. Küpseta 180-kraadises ahjus ca 20 minutit. Lase enne sööma asumist koogil toatemperatuurini taheneda.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)