Maasika-jogurtitort

Lihtsalt valmiv efektne ja kreemine kook.

  • 1 l maasikajogurtit
  • 500 g maasikaid
  • u. 22 keelekese või ladyfingers küpsiseid
  • 12 želatiinilehte

Vooderda 26 cm-se läbimõõduga ümmarguse koogivormi servad küpsistega. Lase želatiinil 5 minutit külmas vees paisuda, pigista kuivaks, lahusta vähese kuumas vees.

Tükelda maasikad, sega jogurti hulka. Nirista peene joana želatiin toasooja maasika-jogurtisegu hulka. Vala ettevaatlikult küpsistega ääristatud koogivormi.

Lase tarduda vähemalt neli tundi, serveeri maasikatega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Maasika ja valge šokolaadi millefeuille
Järgmine postitus
Maasika-mandlikook
2 Kommentaari

March 23, 2015

Tegin eile ja üllatusin – tõeliselt hea ja kerge kook. Lisasin omaltpoolt 200g kodujuustu ja kohvikoort!, just, ning 2 spl suhkrut – super!


March 26, 2015

Kui on karta, et kook maitsetu tuleb, siis lisa jogurtile suhkurt (tark on enne želatiini lisamist maitsta). Mina paneks põhja ka kas küpsiseid või siis biskviitpõhja, on parem taldrikule tõsta.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Maasika ja valge šokolaadi millefeuille

Selle millefeuille ehk tuhande kihi koogi retsept pärineb kuulsalt Briti kokalt Gordon Ramsay’lt. Kena välimus on petlik – kooki on tegelikult lihtne valmistada. Kogused kuuele.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.