Kerge ja lihtne suvine tort rohkete maasikate ja kohupiimakreemiga.

Põhi:

  • 5 muna
  • 5 spl suhkrut
  • 75 g nisujahu
  • 50 g tärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsaga soola

Kreem:

  • 2 dl vahukoort (35%)
  • 400 g kohupiima või kohupiimapastat
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1,5 tl vanillisuhkurt

Vahele:

  • u. 500 g maasikaid

Kate:

  • 2 dl vahukoort
  • 120 g kreeka jogurtit
  • veidi suhkrut

Kaunistuseks:

  • maasikaid

Koogipõhjaks vahusta munavalged. Kui tekib õrn vaht, lisa vähehaaval suhkur. Vahusta kuni vaht on tugev ja ei valgu kausist välja.

Klopi lahti munakollased, lisa need munavalgevahule ja mikserda tasasel kiirusel kiirelt ühtlaseks.

Sega omavahel kuivained. Sõelu munavahule jahusegu ja sega ettevaatlikult ühtlaseks tainaks.

Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus u. 20-25 minutit. Võta põhi ahjust ja jahuta täielikult.

Täidiseks vahusta koor suhkrutega, lisa kohupiim ja sega ühtlaseks.

Koogi kokkupanemiseks lõika koogipõhi kolmeks kihiks. Aseta üks põhi koogialusele, kata maasikaviiludega ja seejärel 1/3 kohupiimakreemiga. Kata teise koogipõhjaga, kata maasikaviiludega ja kata 2/3 kohupiimakreemiga. Selle peale aseta taas koogipõhi ja kata seegi kohupiimakreemiga. Tõsta külmikusse tahenema vähemalt neljaks tunniks (või ööseks).

Katteks vahusta vahukoor vähese suhkruga, lisa jogurt. Tõsta kreem tordipritsi ja kata sellega tordi ääred. Kaunista kook pealt maasikatega.

Nippe ja nõuandeid: kui soovid torti kohe peale kokku panemist sööma hakata, siis immuta koogipõhjasid piima või veega lahjendatud apelsinimahlaga.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)