Tatra-beseerull vaarikate ja mustikatega

Õhuline ja kerge beseerull vähese tatrajahuga, mille vahukooretäidises on peidus rohkelt maitsvaid vaarikaid ja mustikaid.

Beseerull:

  • 5 munavalget
  • 2,5 dl (palmi)suhkrut
  • 1 dl (toor)tatrajahu
  • 2 spl kakaopulbrit
  • mandlilaaste

Täidis:

  • 2 dl 35% koort
  • u. 4 spl kreeka jogurtit
  • 2 spl suhkrut
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • peotäis vaarikaid
  • peotäis mustikaid

Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks, lisa jaokaupa suhkur, samal ajal edasi vahustades. Sega omavahel jahu ja kakao, lisa jahusegu ettevaatlikult segades munavalge segule. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, puista peale mandlilaaste.
Küpseta beseed 175-kraadises ahjus u. 15 minutit.

Valmis põhi kalluta puhtale küpsetuspaberile, eemalda ettevaatlikult ahjus olnud küpsetuspaber. Lase põhjal täielikult maha jahtuda.

Vahusta vahukoor suhkrutega, lisa ettevaatlikult segades jogurt. Kata maha jahtunud põhi ühtlaselt kreemiga, puista peale marjad.

Keera ettevaatlikult rulli, aseta külmikusse vähemalt 4 tunniks. Enne serveerimist kaunista rull kreemi, marjade ja piparmündilehtedega.

Nippe ja nõuandeid: tatrajahu saad, kui jahvatad tatrad kohviveskis hästi peeneks. Toortatrajahuks osta tatar ökopoest, see maitseb tavalisest tatrast pisut toorem ja on kleepjam.

Beseerulli põhja retsept: Liis Õispuu, foto ja ülejäänud retsept: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kookospannkoogid
Järgmine postitus
Mustikapirukas
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kookospannkoogid

Nisujahuvabad pannkoogid, milledes maitset annab kookospiim.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.