maasikatort

Kerge suvine tarretatud maasikatort biskviitpõhjal maheda Kreeka jogurti kreemiga.

Biskviit:

  • 2 muna
  • 2 sl suhkrut
  • 2 sl tärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 sl nisujahu

Vahele:

  • u. 200 g maasika toormoosi
  • 1,5 spl chia seemneid

Kreem:

  • 600 g Kreeka jogurtit
  • 2 dl vahukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 6 želatiinilehte
  • 0,5 dl vett

Kate:

  • värskeid maasikaid
  • 1 dl vett
  • poole sidruni mahl
  • 1 sl suhkrut
  • 1 želatiinileht

Valmista kõigepealt biskviit, selleks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu omavahel segatud kuivained munavahu hulka. Sega tainas õrnalt spaatliga alt üles tõstes ühtlaseks. Vala tainas 24-cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200-kraadi juures u. 10 minutit. Tõsta vorm ahjust ja lase põhjal jahtuda.

Sega maasika toormoos (mis on magustatud vastavalt enda maitsele) chia seemnetega ja pane ootele.

Võta jahtunud koogipõhi ja aseta see lahtikäivasse koogivormi, mis on ääristatud küpsetuspaberiga, kata maasika toormoosiga. Aseta külmikusse ootele.

Vahusta vahukoor suhkru ja vanilliekstraktiga, lisa jogurt. Vahusta veel mõni keerd, kuni segu on ühtlane.
Maitse, kui soovid, lisa vastavalt maitsele suhkrut.

Leota želatiinilehti külmas vees 5 minutit. Kuumuta potis vesi keemiseni. Pigista želatiinilehed kuivaks ja lisa kuuma vette (tõsta pott tulelt ära), sega kuni želatiin on ühtlaselt sulanud. Jahuta želatiinisegu mõned minutid.

Tõsta želatiinisegule 2-3 spl jogurtikreemi, seejärel vala see tervele jogurti-vahukoore segule ja sega ühtlaseks.

Võta koogipõhi ja kata see kreemiga, tõsta külmikusse tarduma vähemalt kaheks tunniks.

Katte valmistamiseks aseta želatiinilehed 5 minutiks külma vette paisuma. Sega potis omavahel vesi, sidrunimahl ja suhkur. Kuumuta keemiseni, võta pott tulelt ja lisa kuivemaks pigistatud želatiinilehed, sega kuni želatiinilehed on lahustunud. Lase segul maha jahtuda.

Viiluta maasikad ja kata tihedalt nendega tort, tõsta lusikaga maasikate peale ettevaatlikult jahtunud želatiinisegu. Tõsta külmikusse vähemalt paariks tunniks tarretuma.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)