Küpsetamist mitte vajav suvine tort maasikate, kahe šokolaadikreemi ja kamavahuga. Koogi valmimine võtab veidi aega ja tarvis läheb mitmeid kausse, kuid lõpptulemus on seda vaeva väärt.

1. kiht:

  • 200 g täistera kaerahelbeid
  • 100 g suhkrut
  • 75 g pähkleid(metsa- või maapähklid)
  • 80 g võid
  • 190 g täistera küpsiseid

2. kiht:

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 100 g hapukoort

3. kiht:

  • 200 g valget šokolaadi
  • 200 g hapukoort
  • 2 dl 35% koort
  • 2 sl kamajahu
  • 400 g maasikaid

Haki pähklid ja rösti koos kaerahelvestega kuumal pannil. Kui pähklid hakkavad kergelt pruunistuma, lisa suhkur ja rösti kuni suhkru sulamiseni ja kuldse jume tekkimiseni. Jahuta segu ja jaga kaheks võrdseks osaks.

Purusta küpsised peeneks. Lisa mõlemale pähkli-kaerahelbesegule pool küpsisepurust. Ühele osale segust lisa ka sulatatud või. Sega läbi ja kata sellega 26 cm (küpsetuspaberiga kaetud) koogivormi põhi. Pane külma.

Sulata šokolaadid, lase jahtuda. Vahusta tume šokolaad hapukoorega ja määri saadud segu koogipõhjale. Pudista peale 1/3 küpsise-kaerahelbesegust. Tõsta peale pooled maasikaviilud.

Vahusta vahukoor, sega juurde hapukoor, valge šokolaad ja kamajahu. Kalla pool segust maasikatele. Pudista peale teine kolmandik purust ja kata viilutatud maasikatega. Kõige peale vala kamavaht, millele pudista peale küpsise-kaerahelbesegu. Tõsta kook külmikusse tahenema vähemalt neljaks tunniks. Kaunista maasikatega.

Retsept: Andra Kalda ja Ragne Värk (raamatust “Retseptisahtel käsitöökapis”), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)