Muredad ja vähemagusad küpsised mandlilaastude ja valge šokolaadi tükkidega, mis valmivad ilma nisujahuta. Tuntava matcha maitse ja värvuse saad, kui kasutad hea kvaliteediga kulinaaria matchat, näiteks seda.

  • 125 g toasooja võid
  • 85 g (roo)suhkrut
  • 1 muna (M suurus)
  • 150 g tatrajahu
  • 12 g kulinaaria matcha pulbrit
  • 4 g (u 1 tl) küpsetuspulbrit
  • 75 g mandlilaaste
  • 50 g valget šokolaadi

Klopi või suhkruga vahule, lisa muna, vahusta edasi. Sega tatrajahu, matcha pulber ja küpsetuspulber ning lisa muna-või segule. Sega sisse ka mandlilaastud ja hakitud valge šokolaad.

Vormi tainast väikesed pallikesed, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta kahvliga lamedamaks. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 15-20 minutit.

Sellest kogusest tuleb u. 1,5 plaaditäit küpsiseid.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)

Matcha küpsised gluteenivabad