Pasteet lambamaksast.

  • 300 g lambamaksa
  • 150 g suitsutatud seapõske (või mingit muud pekisemat osa)
  • 1 porgand
  • 1 sibul
  • 50 g võid
  • soola
  • peotäis kreeka pähkleid
  • pipart
  • 2 dl vett
  • 1 sl brändit

Puhasta maks kelmetest. Tükelda maks ja suitsutatud sealiha. Porgand ja sibul lõika ka väiksemateks tükkideks.

Pane potti esmalt pekine sealiha, prae mõni minut. Seejärel lisa maks ja pruunista pisut, lisa köögiviljad ja prae veel umbes 5 minutit. Seejärel kalla peale kuum vesi ja lase kaane all vaikselt haududa kuni porgand on pehme. Lõpus lisa brändi ja keeda ilma kaaneta paar minutit. Lase pisut jahtuda, lisa või ja pähklid ning lase kogu kraam läbi hakklihamasina.

Maitsesta soola ja pipraga.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)