Ilus kevadine kook kakao-muretaina põhjal, peal kreemine laimimaitseline täidis, mis omakorda kaetud vahukoore ja mahlaste puuviljadega.

Põhi:

  • 100 g võid
  • 70 g suhkrut
  • 1 muna
  • 40 g kakaopulbrit
  • 220 g nisujahu

Täidis:

  • 300 g magusat kondenspiima
  • 180 g toorjuustu
  • 1(2 kui soovid hapukamat tulemust) laimi mahl ja riivitud koor

Peale:

  • 2 dl 35% koort
  • 0,5 tl vanillsuhkrut
  • u. 1,5 spl suhkrut
  • 1 apelsin
  • 2-3 kiivit
  • 2-3 maasikat

Põhjaks haki toasoe või kuubikuteks, lisa suhkur, kakao, jahu ja viimasena muna. Sega kokku ühtlaseks tainaks. Pane tainas vähemalt 30 minutiks külmikusse tahenema.

Võta 24-26 cm lahtikäiv koogivorm ja suru tainas vormi põhja ja äärtele. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 8-10 minutit.

Sega toasoe toorjuust kondenspiima, laimikoore ja mahlaga. Vala täidis põhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus u. 10-15 minutit (täidis ei tohiks pealt pruuniks minna).

Jahuta kook täielikult, kata kook vanillsuhkru ja suhkruga vahustatud vahukoorega. Lõika apelsinid, kiivid ja maasikad viiludeks ja aseta koogile.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)