Ilus kevadine kook kakao-muretaina põhjal, peal kreemine laimimaitseline täidis, mis omakorda kaetud vahukoore ja mahlaste puuviljadega.
Põhi:
- 100 g võid
- 70 g suhkrut
- 1 muna
- 40 g kakaopulbrit
- 220 g nisujahu
Täidis:
- 300 g magusat kondenspiima
- 180 g toorjuustu
- 1(2 kui soovid hapukamat tulemust) laimi mahl ja riivitud koor
Peale:
- 2 dl 35% koort
- 0,5 tl vanillsuhkrut
- u. 1,5 spl suhkrut
- 1 apelsin
- 2-3 kiivit
- 2-3 maasikat
Põhjaks haki toasoe või kuubikuteks, lisa suhkur, kakao, jahu ja viimasena muna. Sega kokku ühtlaseks tainaks. Pane tainas vähemalt 30 minutiks külmikusse tahenema.
Võta 24-26 cm lahtikäiv koogivorm ja suru tainas vormi põhja ja äärtele. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 8-10 minutit.
Sega toasoe toorjuust kondenspiima, laimikoore ja mahlaga. Vala täidis põhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus u. 10-15 minutit (täidis ei tohiks pealt pruuniks minna).
Jahuta kook täielikult, kata kook vanillsuhkru ja suhkruga vahustatud vahukoorega. Lõika apelsinid, kiivid ja maasikad viiludeks ja aseta koogile.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)