Maitsev ja efektne lahtine pirukas tomatite ja juustuga. Kasuta võimalusel selliseid kirsstomateid, millel on roots küljes (ära unusta külalistele ütlemast, et varred ei kõlba siiski söömiseks).
Taigen:
- 2 dl nisujahu
- 50 g riivitud juustu
- 100 g võid
- 2 spl külma vett
Täidis:
- Umbes 50 g feta juustu
- Karbitäis kirsstomateid
- 3 muna
- 2 dl hapukoort
Tainaks sega nisujahu riivitud juustuga ja näpi juurde külm või. Sõtku ühtlaseks ning lisa vajadusel paar spl külma vett. Suru tainas vormi põhja ja äärtesse ning pane 10-15 minutiks külmkappi. Enne ahjupanemist torka kahvliga auke sisse, sest põhi hakkab suure tõenäosusega “mullitama”. Hoia ka küpsetamise ajal põhjal silma peal ja tee tekkivad “mullid” kahvliga katki. Eelküpseta ca 7 minutit 200-kraadises ahjus.
Täidiseks puista feta juustu tükke eelküpsetatud põhjale. Seejärel aseta peale kirsstomatid. Sega munad hapukoorega ning vala segu kirsstomatite peale. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 20 minutit.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Gea
Lisasin taigna hulka ka eelnevalt panni peal praetud suitsuvorsti ja paprika kuubikud, millele oli lisatud ka küüslauku. Väga maitsev pirukas, just soojalt. Valmib kiirelt. Kõrvale sobis ideaalselt roheline värske salat tomati ja basiilikuga.