jäätised / toidud Indiast / 07/12/2016

Kulfi pistaatsiapähklite ja jõhvikatega

Kulfi on rammus indiapärane jäätis, mida saab valmistada ka ilma jäätisemasinata. Kogused 4-6-le sööjale.

  • 1 liiter 3,5% piima
  • 5 spl suhkrut
  • 1 tl kardemonipulbrit
  • Peotäis ilma soolata pistaatsiapähkleid, hakitud
  • Peotäis kuivatatud jõhvikaid, hakitud

Kalla piim ja suhkur potti ning keeda pidevalt segades madalal tulel kuniks see on vähenenud umbes 1/3-ni ja moodustunud on kreemjas kondenspiimane mass. Selleks kulub ca 45 minutit.

Lisa kardemon, hakitud pistaatsiapähklid ja jõhvikad, sega segi ja jahuta toatemperatuurini.

Kui omad jäätisemasinat, valmista jäätisemasinaga jäätis vastavalt masina instruktsioonidele. Seejärel pane valminud mass vormidesse ja aseta sügavkülma.

Kui jäätisemasinat ei ole, jahuta segu sügavkülmas, seda aeg-ajalt segamas käies. Kui mass on segamiseks juba liialt paks, pane see vormidesse ja jäta sügavkülma mõneks tunniks ootele.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Rabarberijäätis maasikaviirgudega
Järgmine postitus
Mangojäätis
1 Kommentaar

November 8, 2016

pressxchange.com



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Rabarberijäätis maasikaviirgudega

Maasika ja rabarberi kooslus töötab hästi ka sellles jahutavas maiusroas.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.