Maitsvad-mahlased pelmeenid kukeseente ja juustuse täidisega.
Tainas:
- 1 klaas jahu
- 1 muna
- 1/2 kl külma vett
- natuke soola
Täidis:
- 400 g kukeseeni
- 3 spl riivitud juustu
Kaste:
- 50 g võid
- 4-5 salveilehte
- 1 dl 35% koort
Sega kokku kõik tainaained ja sõtku ühtlane elastne tainas. Kui vaja, lisa jahu või lisa vett. Pane 20-30 minutiks külma.
Pane kukeseened pannile ja kuumuta vesi välja. Seejärel prae seened 5 min või ja soolaga läbi. Jahuta ja tükelda; sega riivitud juustuga.
Rulli tainas lahti, võimalikult õhuke. Kui omad pastamasinat, kasuta seda. Lõika klaasi või tassi või piparkoogivormiga umbes 10-cm läbimõõduga kettad. Pane ketaste keskele u. 1,5 tl sisu ja sule nagu ümbrik. Suru servad tugevasti kinni! Keeda pelmeene 2 liitris keevas vees u. 2-3 minutit.
Kastmeks pane pannile või. Kui see on “särisevalt” kuum, kuumuta selles 20-30 sekundit tükeldatud salveilehti. Lisa koor, sega ja kaste ongi valmis.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Ants Kraus
Lisasin kastmele kuivatatud ja jahvatatud kivipuraviku pulbrit ja värskelt jahvatatud musta pipart