taevalik kõrvitsakook

Argipäevane, kuid tavalise biskviitkoogiga võrreldes oluliselt õhulisem ja mahlasem kook, milles on krõmpsuvad mandlid ja rosinad. Raputa enne serveerimist üle kodutehtud vanillisuhkruga, see annab koogile erilise hõrgu lõhna.

  • 450 g puhastatud kõrvitsat
  • 150 g võid
  • näpuotsaga soola
  • 1,5 dl suhkrut
  • 50 g hakitud mandleid
  • 50 g hakitud sidrunisukaadi
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 50 g rosinaid
  • 75 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 muna
  • kaunistuseks vanilli-tuhksuhkrut

Lõika kõrvitsa viljaliha kuubikuteks ja hauta võis 10-15 minutit, kuni kõrvits on pehme. Püreesta kõrvits vähese soolaga. Sega juurde mandlid, suhkur, sidrunisukaad ja riivitud sidrunikoor. Lisa rosinad. Sega hoolega ja lase veidi jahtuda.

Sega juurde jahu ja küpsetuspulber.

Eralda munakollased ja -valged. Vahusta munakollased eraldi kausis ja sega taina sisse. Mikserda munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult tainasse.

Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm-se läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 50 minutit, kuni koogi keskele torgatud tikk jääb kuivaks. Kummuta kook ettevaatlikult restile jahtuma ja sõelu peale tuhksuhkrut.

Retsept: Nami-nami retseptikogu,  foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)