Argipäevane, kuid tavalise biskviitkoogiga võrreldes oluliselt õhulisem ja mahlasem kook, milles on krõmpsuvad mandlid ja rosinad. Raputa enne serveerimist üle kodutehtud vanillisuhkruga, see annab koogile erilise hõrgu lõhna.
- 450 g puhastatud kõrvitsat
- 150 g võid
- näpuotsaga soola
- 1,5 dl suhkrut
- 50 g hakitud mandleid
- 50 g hakitud sidrunisukaadi
- 1 sidruni riivitud koor
- 50 g rosinaid
- 75 g nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 2 muna
- kaunistuseks vanilli-tuhksuhkrut
Lõika kõrvitsa viljaliha kuubikuteks ja hauta võis 10-15 minutit, kuni kõrvits on pehme. Püreesta kõrvits vähese soolaga. Sega juurde mandlid, suhkur, sidrunisukaad ja riivitud sidrunikoor. Lisa rosinad. Sega hoolega ja lase veidi jahtuda.
Sega juurde jahu ja küpsetuspulber.
Eralda munakollased ja -valged. Vahusta munakollased eraldi kausis ja sega taina sisse. Mikserda munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult tainasse.
Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm-se läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 50 minutit, kuni koogi keskele torgatud tikk jääb kuivaks. Kummuta kook ettevaatlikult restile jahtuma ja sõelu peale tuhksuhkrut.
Retsept: Nami-nami retseptikogu, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
maris
Millega asendada võid selles retseptis ? kas õliga ?
Eva
Ca 1,25 dl õli võid panna või asemel.
Helena
Tere!
Tegin seda kooki, aga mul jäi see nätskeks (algse retsepti leidsin küll nami-namist, aga tegemist sama koogiga). Sealseid kommentaare lugedes tundub, et mitmel oli sama probleem. Soovitatud on kauem küpsetada, seda ka tegin, mul oli kook ahjus pöördõhuga reziimis 1 h ja 15 min. Aga ikka jäi kook nätske, nagu poleks korralikult kerkinud ja küpsenud. Kas oskate arvata, mida ma valesti tegin? Ainuke, mida retseptis muutsin, oli see, et hautasin vähemas võis kõrvitsat ning suhkrut panin koogile ka veidi vähem. Kuna maitse oli väga hea, siis tahaks uuesti katsetada, aga tahaks, et tuleks õhuline, nagu kirjelduse järgi peaks tulema. Aitäh!
Eva@Perenaine
Helena, see kook tuligi selline pisut nätske, sest kõrvitsat on koogis üsna palju. Vähenda kõrvitsa kogust (1/3 kuni 1/2 võrra) ja siis saad kindlasti õhulisema tulemuse.