Muffinid, milles peidus pehme toorjuustu-kreemine üllatus. Purukattega küpsetised säilivad tänu kõrvitsapüreele pehmed ja mahlased ka järgmisel päeval.
Tainas:
- 2 muna
- 2 dl suhkrut
- 1,2 dl õli
- 2,5 dl kõrvitsapüreed
- 220 g nisujahu
- 0,5 tl soodat
- 1 tl kaneeli
- 0,5 tl jahvatatud ingverit
- 0,25 tl riivitud muskaatpähklit
- näputäis soola
- 120 g toorjuustu (toasoe)
- 1 dl tuhksuhkrut
- 2,5 spl nisujahu
- 2 spl suhkrut
- 2 spl võid
Kõigepealt valmista täidis vahustades mikseriga toasoe toorjuust ja tuhksuhkur. Tõsta toorjuustukreem küpsetuspaberile ja keera tihedalt rulli. Tõsta sügavkülma vähemalt 2 tunniks. Toorjuustukreemi võid ka päev enne muffinitegu sügavkülma tõsta.
Puru jaoks näpi kõik koostisained puru-taoliseks massiks.
Muffinitainaks vahusta toasoojad munad suhkruga. Lisa õli ja kõrvitsapüree, sega ühtlakseks. Sega teises kausis jahu, sooda, kaneel, riivitud muskaatpähkel, jahvatatud ingver ja sool. Lisa kuivainete segu muna-kõrvitsamassile, sega ühtlaseks tainaks.
Võta toorjuustumass sügavkülmikust ja lõika 12 tükiks. Tõsta igasse muffinivormi 1-2 spl tainast, kata toorjuustutükiga. Tõsta taas tainast peale, et toorjuustutäidis oleks ilusti peidetud ja kõige peale raputa puru. Küpseta muffineid 180-kraadises ahjus u. 20-25 minutit.
Sellest kogusest tuleb u. 12 muffinit.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)