Muffinid, milles peidus pehme toorjuustu-kreemine üllatus. Purukattega küpsetised säilivad tänu kõrvitsapüreele pehmed ja mahlased ka järgmisel päeval.

Tainas:

  • 2 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1,2 dl õli
  • 2,5 dl kõrvitsapüreed
  • 220 g nisujahu
  • 0,5 tl soodat
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl jahvatatud ingverit
  • 0,25 tl riivitud muskaatpähklit
  • näputäis soola
Täidis:
  • 120 g toorjuustu (toasoe)
  • 1 dl tuhksuhkrut
Puru:
  • 2,5 spl nisujahu
  • 2 spl suhkrut
  • 2 spl võid

Kõigepealt valmista täidis vahustades mikseriga toasoe toorjuust ja tuhksuhkur. Tõsta toorjuustukreem küpsetuspaberile ja keera tihedalt rulli. Tõsta sügavkülma vähemalt 2 tunniks. Toorjuustukreemi võid ka päev enne muffinitegu sügavkülma tõsta.

Puru jaoks näpi kõik koostisained puru-taoliseks massiks.

Muffinitainaks vahusta toasoojad munad suhkruga. Lisa õli ja kõrvitsapüree, sega ühtlakseks. Sega teises kausis jahu, sooda, kaneel, riivitud muskaatpähkel, jahvatatud ingver ja sool. Lisa kuivainete segu muna-kõrvitsamassile, sega ühtlaseks tainaks.

Võta toorjuustumass sügavkülmikust ja lõika 12 tükiks. Tõsta igasse muffinivormi 1-2 spl tainast, kata toorjuustutükiga. Tõsta taas tainast peale, et toorjuustutäidis oleks ilusti peidetud ja kõige peale raputa puru. Küpseta muffineid 180-kraadises ahjus u. 20-25 minutit.

Sellest kogusest tuleb u. 12 muffinit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)