Vürtsikad kõrvitsamuffinid pähklitega; efektse välimuse tagab martsipanikate.

  • 2 muna
  • 125 g suhkrut
  • 135 g kõrvitsapüreed
  • 60 g nisujahu
  • 45 g täisteranisujahu
  • 90 g rapsiõli
  • 40 g pähkleid, tükeldatud
  • 1 tl soodat
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl muskaatpähklit
  • 0,5 tl purustatud nelki
  • näpuotsaga soola

Sega kokku kuivained (jahud, sooda, kaneel, muskaatpähkel, nelk, sool). Vahusta munad suhkruga (mikseri abiga), lisa õli ja jätka vahustamist. Jätka käsitsi segamist – lisa kõrvitsapüree, sega ühtlaseks. Seejärel lisa kuivained ja pähklid. Sega kiirelt ühtlaseks. Tainas tuleb üsna vedel. Jaga muffinivormidesse ja küpseta 175-kraadises ahjus ca 25-30 minutit.

Muffinid kerkivad üsna hästi, seega täida vormid poole ulatuses. Sellest kogusest saad 8 muffinit.

Kaunista soovi korral martsipaniga (martsipani saad kollaseks näiteks safrani abiga; rohelise saamiseks lisa martsipanile matcha pulbrit).

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)