Kõrvitsamuffinid

Vürtsikad kõrvitsamuffinid pähklitega; efektse välimuse tagab martsipanikate.

  • 2 muna
  • 125 g suhkrut
  • 135 g kõrvitsapüreed
  • 60 g nisujahu
  • 45 g täisteranisujahu
  • 90 g rapsiõli
  • 40 g pähkleid, tükeldatud
  • 1 tl soodat
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl muskaatpähklit
  • 0,5 tl purustatud nelki
  • näpuotsaga soola

Sega kokku kuivained (jahud, sooda, kaneel, muskaatpähkel, nelk, sool). Vahusta munad suhkruga (mikseri abiga), lisa õli ja jätka vahustamist. Jätka käsitsi segamist – lisa kõrvitsapüree, sega ühtlaseks. Seejärel lisa kuivained ja pähklid. Sega kiirelt ühtlaseks. Tainas tuleb üsna vedel. Jaga muffinivormidesse ja küpseta 175-kraadises ahjus ca 25-30 minutit.

Muffinid kerkivad üsna hästi, seega täida vormid poole ulatuses. Sellest kogusest saad 8 muffinit.

Kaunista soovi korral martsipaniga (martsipani saad kollaseks näiteks safrani abiga; rohelise saamiseks lisa martsipanile matcha pulbrit).

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kõrvitsa- toorjuustu muffinid
Järgmine postitus
Kuivatatud tomatitega muffinid
2 Kommentaari

January 10, 2016

Polnud head!
Vabandust!


    January 10, 2016

    Karoliina, kahju kuulda! Miks ei tulnud head?



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kõrvitsa- toorjuustu muffinid

Muffinid, milles peidus pehme toorjuustu-kreemine üllatus. Purukattega küpsetised säilivad tänu kõrvitsapüreele pehmed ja mahlased ka järgmisel päeval.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.