Siidine kõrvitsa püreesupp, millele annab mõnusa meki kitsepiima juust. Kogused kuuele.

  • u. 1 kg kõrvitsat
  • 2 küüslauguküünt
  • 150 g kitsepiima toorjuustu (nt Kozi)
  • peotäis värsket peterselli (või 1 tl kuivatatud)
  • 2 aedviljapuljongi kuubikut
  • 3-4 dl kuuma vett
  • 3 dl 35% koort
  • pipart, soola, veidi oliiviõli

Tükelda kõrvits kuubikuteks, haki petersell ja küüslauk. Vala 2-liitrise kastruli põhja sorts oliiviõli ning kuumuta selles veidi aega tükeldatud küüslauku. Seejärel lisa kõrvitsakuubikud ja hakitud petersell ning hauta kõrvits pehmeks. Vajadusel võid veidi lisada ka vett, kui kõrvits piisavalt vedelikku välja ei anna.

Lahusta kuumas vees puljongikuubikud ning lisa saadud puljong kastrulisse. Võta kastrul hetkeks pliidilt ning püreesta segu saumikseriga. Pane kastrul uuesti tulele, lisa vahukoor ning toorjuust, kuumuta supp veelkord keemiseni, samal ajal vispliga massi ühtlustades.

Kui supp tundub liiga paks, võid veidi juurde lisada veel vett. Maitsesta supp pipraga ning vajadusel lisa veidi ka soola. Serveeri basiilikulehe ja jahvatatud tšillikaunaga.

Retsept ja foto: Janne Lass (Perenaine.ee)