Piparkoogipõhjal tehtud kohupiimakook, mille täidis on jõuluselt vürtsine. Serveeri vahukoore ja mõne (sooja) marjakastmega.

Põhi:
  • 200 g piparkooke
  • 30 g võid
Täidis:
  • 600 g maitsestamata kohupiimakreemi
  • 2 dl 10% kohvikoort
  • 3 suurt muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl kardemoni
  • 1/4 tl muskaatpähklit
  • 1/4 tl nelki

Purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga. Suru 24 cm-se läbimõõduga koogivormi põhja.

Sega täidise ained. Küpseta kooki 175-kraadises ahjus 45 minutit.

Lase koogil pärast küpsetamisaega pisut paokil uksega ahjus seista, siis võta välja ja lase enne serveerimist maha jahtuda.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)

kohupiimakook_joulu DSC_7200