Lihtsasti valmivad kookoskommid, mis on sobilikud munapühade maiustuselauale. Suhkruvabad. Sellest kogusest saad ca 15 kommi.

Kommid:

  • 100 g kookoshelbeid
  • 2 spl kookoskreemi*
  • 1,5 spl agaavisiirupit*
  • 1 tl laimimahla

Kaunistuseks:

  • 1 spl kookoshelbeid
  • 1 spl tumedat šokolaadi

 

Pane köögikombaini kookoshelbed ja purusta need hästi peeneks ja kergelt õliseks. Lisa ülejäänud ained ja lase masinal segu ühtlaseks töödelda. Pane segu ca 1,5 tunniks külmkappi ootele (või kuniks vormitavaks tahenenud). Võta ca 8-9 grammi kommimassi ning vormi nendest käte vahel vutimunade väljanägemisega kommid. Pudista 1 spl kookoshelbeid taldrikule laiali, veereta valminud komme nende sees ja tõsta külmkappi tahenema.

Sulata kuuma veevanni kohal šokolaad. Kasutades tugevat pintslit või harja, võta natuke šokolaadi pintslile ning pritsi kommide kohal, pintsli karvu näpuga tõmmates, kommidele šokolaadipritsmeid.

Hoia komme külmikus, kuid enne söömist võta 20 minutit toatemperatuurile.

*Kookoskreemi ja agaavisiirupi leiad Umami.ee-st.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)