Ka pidulikumaks puhuks sobiv kohvimaitseline toorjuustukook.

Põhi:

  • 150 g Digestive- või kaeraküpsiseid
  • 50 g võid

Täidis:

  • 500 g toorjuustu
  • 3 suurt toasooja muna
  • 1 dl suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 2 sl nisujahu
  • 2 sl lahustuva kohvi pulbrit + 2 sl piima (või kohvilikööri)
  • 1.5 dl 35% koort

Peale:

  • 2 dl 35% koort
  • 1,5 sl suhkrut
  • Kaunistuseks röstitud mandlilaaste

Sulata või ja sega purustatud küpsistega. Vooderda 24 cm-se läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga (või aitab paberil vormi küljes püsida). Suru küpsisepuru vormi põhja.

Sega toasoe toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga. Klopi ükshaaval juurde munad. Sõelu hulka jahu. Sega kohvipulber 2 sl kuuma veega ja sega toorjuustusegu hulka. Viimasena lisa vahustatud rõõsk koor. Sega täidis ühtlaseks ja vala küpsisepõhjale.

Küpseta 160-kraadises ahju keskosas umbes 55 minutit. Lase valmis koogil jahtuda ning hoia enne serveerimist vähemalt 2 tundi kuni üleöö külmkapis. Enne serveerimist kaunista kook magusa vahukoore ja röstitud mandlilaastudega.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)