Ka pidulikumaks puhuks sobiv kohvimaitseline toorjuustukook.
Põhi:
- 150 g Digestive- või kaeraküpsiseid
- 50 g võid
Täidis:
- 500 g toorjuustu
- 3 suurt toasooja muna
- 1 dl suhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- 2 sl nisujahu
- 2 sl lahustuva kohvi pulbrit + 2 sl piima (või kohvilikööri)
- 1.5 dl 35% koort
Peale:
- 2 dl 35% koort
- 1,5 sl suhkrut
- Kaunistuseks röstitud mandlilaaste
Sulata või ja sega purustatud küpsistega. Vooderda 24 cm-se läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga (või aitab paberil vormi küljes püsida). Suru küpsisepuru vormi põhja.
Sega toasoe toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga. Klopi ükshaaval juurde munad. Sõelu hulka jahu. Sega kohvipulber 2 sl kuuma veega ja sega toorjuustusegu hulka. Viimasena lisa vahustatud rõõsk koor. Sega täidis ühtlaseks ja vala küpsisepõhjale.
Küpseta 160-kraadises ahju keskosas umbes 55 minutit. Lase valmis koogil jahtuda ning hoia enne serveerimist vähemalt 2 tundi kuni üleöö külmkapis. Enne serveerimist kaunista kook magusa vahukoore ja röstitud mandlilaastudega.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Raili
Mul läks liiga pruuniks. 160 kraadi ülevalt ja alt, pöördõhuga. Panin küll vahepeal fooliumi peale, aga liga hilja. Lisasin koogi sisse ka
külmutatud kirsse. Mis välja tuli, seda veel ei tea.
Jüri
Mul see ahjus.Eelmisele vastuseks,et 160 kraadi pöördõhuga võrdub 180 kraadiga tavareziimil,sellepärast ilmselt ka liiga pruun.
Andra
Tegin nii oma gaasiahjus ( ei teadnudki, palju kraade ahjus oli) kui ka külas olles elektri omas, õnnestus suurepäraselt Ja kuidas veel kiideti! Teen seda kindlasti veel! Lihtne ka veel