Kondenspiima-toorjuustukook ploomidega

See kreemja täidise ja mahlaste ploomidega kook valmib väga kerge vaevaga.

Põhi:

  • 150 g võid
  • 250 g nisujahu
  • 2 spl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 3 spl külma vett

Täidis:

  • 400 g kondenspiima
  • 200 g toorjuustu
  • ploome

Puruks:

  • pähkleid või mandleid
  • 1 tl suhkrut
  • 1 tl kaneeli

Sega jahu suhkru ja soolaga, lisa külmad võikuubikud, näpi kiirelt ühtlaseks. Lisa paar spl külma vett, sõtku kiirelt ühtlaseks tainaks. Lase seista külmikus vähemalt tund aega. Kata 26-cm suurune koogivormi põhi ja ääred tainaga. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 8-10 minutit.

Täidiseks vahusta kergelt toorjuust, lisa peene nirena kondenspiim. Kata jahutatud koogipõhi täidisega, kaunista ploomiviiludega.
Pähklipuruks haki pähklid või mandlid, sega suhkru ja kaneeliga, raputa koogile. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus u. 30 minutit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine retsept
Kolme šokolaadi toorjuustukook
Järgmine retsept
Põldmarja-juustukook
1 Kommentaar

June 29, 2017

Minu arvates, need kogused täidisel võiksid teised olla. Esimest korda jäi seest vedel, kuid teist korda panin kondenspia 200g ja toorjuustu 400g. See jäi tahke ja ka ei olnud nii magus.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kolme šokolaadi toorjuustukook

Kreemine ja efektne kook, mille tegemine ei ole keeruline, ent pestavate nõude kogus on küllalt märkimisväärne – vajab läheb vähemalt 6 kaussi.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.