Kohupiimatäidisega mahlane mustikapirukas, mille põhjas on kasutatud ka speltajahu.

Põhi:

  • 2 dl nisujahu
  • 1 dl speltajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2-3 sl suhkrut
  • 80 g võid
  • 1 suur muna

Täidis:

  • 7 dl mustikaid
  • 1-1,5 dl suhkrut
  • 1,5 dl hapukoort
  • 1 dl maitsestamata kohupiimapastat
  • 2 muna
  • 1 sl maisitärklist
  • 50 g martsipani

Põhja jaoks sega kuivained omavahel, lisa võitükid ja mulju näppudega või sega köögikombainis kõik ühtlaseks. Lisa muna ja sõtku kokku tainas. Vooderda pirukavorm lahtirullitud tainaga ja pane umbes pooleks tunniks külmkappi.

Täidise jaoks sega suhkur, tärklis, muna, kohupiim ja hapukoor omavahel. Põhjale laota marjad ja peale vala vedel segu. Pudista peale martsipanitükke. Küpseta 200-kraadise ahju allosas umbes 35 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Apelsinimaitseline mustikakeeks
Järgmine postitus
Mustikased saiad
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Apelsinimaitseline mustikakeeks

Mõnusalt apelsinimaitse ja -lõhnaline keeksilaadne kook, milles riisihelbed krõbisevad mahlases mustikases täidises.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.