Kohupiimatäidisega mahlane mustikapirukas, mille põhjas on kasutatud ka speltajahu.

Põhi:

  • 2 dl nisujahu
  • 1 dl speltajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2-3 sl suhkrut
  • 80 g võid
  • 1 suur muna

Täidis:

  • 7 dl mustikaid
  • 1-1,5 dl suhkrut
  • 1,5 dl hapukoort
  • 1 dl maitsestamata kohupiimapastat
  • 2 muna
  • 1 sl maisitärklist
  • 50 g martsipani

Põhja jaoks sega kuivained omavahel, lisa võitükid ja mulju näppudega või sega köögikombainis kõik ühtlaseks. Lisa muna ja sõtku kokku tainas. Vooderda pirukavorm lahtirullitud tainaga ja pane umbes pooleks tunniks külmkappi.

Täidise jaoks sega suhkur, tärklis, muna, kohupiim ja hapukoor omavahel. Põhjale laota marjad ja peale vala vedel segu. Pudista peale martsipanitükke. Küpseta 200-kraadise ahju allosas umbes 35 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)