Kohupiimakook sidruniga

Maitsev hapukas kohupiimakook, mille põhi on küpsistest.

  • 100 g vähesoolaseid kreekereid (või Digestive küpsiseid)
  • 2 dl mandleid
  • 75 g võid
  • 3 sl tuhksuhkrut
  • 4 muna
  • 450 g paksemat kohupiimapastat
  • 2 sidruni mahl ja koor
  • 2 dl suhkrut

Purusta mandlid ja küpsised köögikombainis puruks. Lisa sulatatud või ning tuhksuhkur. Suru segu lahtikäiva koogivormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks külma.

Pese sidrunid hoolega ja riivi kollane kooreosa. Sega kohupiim, munad, suhkur ja sidrunimahl ning sidrunikoor. Kalla segu põhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kohupiimakook pärmitaignal
Järgmine postitus
Kohupiimapontšikud
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kohupiimakook pärmitaignal

Pärmitaina-põhjal eestimaine klassika.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.