Kohupiimakook pärmitaignal

Pärmitaina-põhjal eestimaine klassika.

  • 25 g presspärmi
  • 2,5 dl käesooja piima
  • 4,5 dl nisujahu
  • 2 sl suhkrut
  • 2 sl õli
  • soola
  • 600 g teralist kohupiima
  • 1-1,5 dl suhkrut
  • 1 väike sidrun (koor ja mahl)
  • 1,5 dl täispiima
  • 4 muna

Vedelda pärm suhkruga ja lisa käesoe piim. Lisa sool, jahu ja õli ja sega miksriga (kasuta taignakonksu) kokku vedelam tainas. Lase kerkida 20-30 minutit.

Vahusta munad suhkruga elastseks vahuks. Piim, kohupiim, sidrunikoor ja -mahl sega saumikseri või blenderiga. Sega kohupiim ettevaatlikult munavahuga. Määri küpsetusplaat õliga ja kalla peale kerkinud tainas. Aja õlise käega ühtlaselt laiali ja kalla peale kohupiimasegu.

Küpseta 180-kraadises ahju allosas umbes 40 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee




Eelmine postitus
Kohupiimakook martsipanikattega
Järgmine postitus
Kohupiimakook sidruniga
1 Kommentaar

March 6, 2015

Väga, väga hea retsept. Aitäh, sain väga palju abi.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kohupiimakook martsipanikattega

Klassikaline mahe kohupiimakook magusa kodutehtud martsipanist katte all.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.