Selle kohupiimakoogi põhi on tehtud maisijahuga, mis annab hästi mureda tulemuse.
Põhi:
- 150g võid
- 1 dl suhkrut
- 1 muna
- 3 dl maisijahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- soola
Kate:
- 400 g kohupiima
- 3 muna
- 1 dl suhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 3 dl marju (näiteks mustsõstraid, astelpajusid ja pohli)
Vahusta või suhkruga, lisa toasoe muna ning küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu. Vooderda tainaga 24 cm-se lahtikäiva koogivormi servad ja põhi. Sega omavahel kõik katteained ja vala põhjale. Küpseta 200 kraadises ahjus 30-40 minutit.
Retsept: Veskimati; foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Anna
Ei ole liiga magus, mustsõstardega täpselt paras. Maisijahuga hea vaheldus ja tervislikum ka :)!
Ludmilla
Küpsetasin täna seda kooki, tõesti on hea, aga mina vähendasin suhkru kogust veidi, muidu liiga magus. Aitäh retsepti autorile.
Kohupiimakook maisijahu ja marjadega – kadrikypsetab
[…] Vahusta või suhkruga, lisa toasoe muna ning küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu. Vooderda tainaga 24 cm-se lahtikäiva koogivormi servad ja põhi. Sega omavahel kõik katteained ja vala põhjale. Küpseta 200 kraadises ahjus 30-40 minutit. Retsept siit. […]