Väga mahlane ja rikkaliku kohupiimatäidisega stritsel, mille valmispunumine pole üldsegi keeruline.

Taigen:

  • 25 g presspärmi
  • 3 dl piima
  • 1/2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 8-9 dl nisujahu
  • 100 g sulatatud võid (jahutatult)

Täidis:

  • 300 g võid
  • 400 g kohupiimapastat
  • 1 dl suhkrut
  • 2 dl vaniljekastmepulbrit (Ekströms)
  • 3 sl vaniljesuhkrut

Määrimiseks:

  • 1/2 muna

Lahusta pärm käesoojas piimas. Löö muna klaasi, sega õrnalt läbi ja vala pool piima-pärmisegusse. Lisa suhkur ja sool. Sõtku vähehaaval juurde jahu. Viimasena lisa sulatatud jahutatud rasv. Sõtku. Lase rätiku all umbes pool tundi kerkida.

Täidise jaoks sulata või, lisa sellele kohupiim, suhkur, vaniljesuhkur ja kastmepulber. Jaga kerkinud tainas kaheks ning rulli kumbki pool ristkülikukujuliseks plaadiks. Samuti jaga täidis pooleks.

Tee ristkülikulise taignaplaadi pikematesse äärtesse sisselõiked (et moodustuksid ribad). Määri ristküliku keskele 3/4 täidisest ning voldi äärtesse tehtud ribad kordamööda paremalt ja vasakult täidise peale keskele kokku. Tee samamoodi ka teine stritsel.

Lase saiadel veerand tundi plaadil kerkida. Määri saiad varem kõrvalepandud munaga. Jaga ülejäänud täidis stritslitele, taignaribade vahele. Küpseta saiu (olenevalt ahjust) 175 kraadi juures ca. 20-30 minutit kuni need on kuldpruunid.

Sellest kogusest saab 2 suurt stritslit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)