Kohupiimaselt mahlane kook, erilise meki annavad kookoshelbed, rääkimata vaarikatest endist, mis on ühed parimad marjad kookidesse lisamiseks.

Taigen:

  • 250 g nisujahu
  • 1 dl suhkrut
  • 2 dl kookoshelbeid
  • 250 g võid (82%)

Täidis:

  • 1 kg kohupiima
  • 250 g hapukoort
  • 4 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 400 g vaarikaid

Purutainaks sega omavahel kuivained. Lõika külm või kuubikuteks ja töötle sõrmede abiga kuivainete sisse purutainaks. Laota 3/4 koogivormi (30×35 cm ahjuplaat) põhja.

Täidiseks sega kokku kohupiim, hapukoor, munad ja suhkur. Vala täidisemass tainapuru peale ning kata see vaarikatega. Kõige peale puista ülejäänud puru.

Küpseta 200-kraadises ahjus ca 40 minutit (kuniks kate on pealt pruunikas).

Nippe ja nõuandeid:

  • Kohupiimaks vali võimalusel mõni rasvasem talukohupiim.
  • Kui kasutatud külmutatud vaarikaid, ei ole neid vaja üles sulatada.
  • Kasuta nisujahu asemel 1/3 ulatuses täisteranisu- või speltajahu.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)