Kohupiimaselt mahlane kook, erilise meki annavad kookoshelbed, rääkimata vaarikatest endist, mis on ühed parimad marjad kookidesse lisamiseks.
Taigen:
- 250 g nisujahu
- 1 dl suhkrut
- 2 dl kookoshelbeid
- 250 g võid (82%)
Täidis:
- 1 kg kohupiima
- 250 g hapukoort
- 4 muna
- 1,5 dl suhkrut
- 400 g vaarikaid
Purutainaks sega omavahel kuivained. Lõika külm või kuubikuteks ja töötle sõrmede abiga kuivainete sisse purutainaks. Laota 3/4 koogivormi (30×35 cm ahjuplaat) põhja.
Täidiseks sega kokku kohupiim, hapukoor, munad ja suhkur. Vala täidisemass tainapuru peale ning kata see vaarikatega. Kõige peale puista ülejäänud puru.
Küpseta 200-kraadises ahjus ca 40 minutit (kuniks kate on pealt pruunikas).
Nippe ja nõuandeid:
- Kohupiimaks vali võimalusel mõni rasvasem talukohupiim.
- Kui kasutatud külmutatud vaarikaid, ei ole neid vaja üles sulatada.
- Kasuta nisujahu asemel 1/3 ulatuses täisteranisu- või speltajahu.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
soffi
Väga, väga hea kook tuli! Kuna vaarikaid oli vähe, lisasin maasikaid juurde.
Kirsika
Väga hea kook! 10 korda vist juba erinevate marjadega teinud 🙂
perenaine
Super maitsev kook, lihtne valmistada. Olen korduvalt teinud ja alati kõigile maitsnud.
Liina
Tõeliselt hea kook ja nii lihtne teha! Kookoshelbed lisavad väga mõnusa nüansi muidu nii tavalisele kohupiima-vaarikakooslusele. Proovin kindlasti ka teiste marjadega.
Kuueksperiment: august – Eksperimentaarium
[…] mille mahlasusega on raske võistelda ja tegin ka lihtsalt mustikamuffineid ning paaril korral vaarika-kohupiimakooki, mis praegugi isu peale ajavad. […]