Lihtsalt valmiv kohupiimakook, mis maitseb kõige paremini järgmisel päeval.

Põhi:

  • 150 g võid
  • 3 sl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 1 muna
  • 250 g nisujahu

Kate:

  • 500 g kohupiima
  • 200 g hapukoort
  • 1,5 – 2 dl suhkrut
  • 3 sl nisujahu
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 3 muna

Sulata või, jahuta, lisa ülejäänud koogipõhja koostisained. Sega ühtlaseks. Aseta ühtlaselt väiksemale ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus kuni tainas muutub kuivaks (u. 10-15 minutit).

Täidise jaoks sega kohupiim hapukoore, suhkru, jahu ja vanillisuhkruga, klopi juurde munad. Vala täidis eelnevalt küpsetatud põhjale.Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 35-40 minutit.

Retsept: Nami-nami retseptikogu, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)