Lihtsalt valmiv kohupiimakook, mis maitseb kõige paremini järgmisel päeval.
Põhi:
- 150 g võid
- 3 sl suhkrut
- 0,5 tl soola
- 1 muna
- 250 g nisujahu
Kate:
- 500 g kohupiima
- 200 g hapukoort
- 1,5 – 2 dl suhkrut
- 3 sl nisujahu
- 2 tl vanillisuhkrut
- 3 muna
Sulata või, jahuta, lisa ülejäänud koogipõhja koostisained. Sega ühtlaseks. Aseta ühtlaselt väiksemale ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus kuni tainas muutub kuivaks (u. 10-15 minutit).
Täidise jaoks sega kohupiim hapukoore, suhkru, jahu ja vanillisuhkruga, klopi juurde munad. Vala täidis eelnevalt küpsetatud põhjale.Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 35-40 minutit.
Retsept: Nami-nami retseptikogu, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
peep
See kook maitseb tõepoolest kõige paremini homme või ülehomme. Laisa inimesena soovitan kasutada põhjaks piparkoogitainast. Eriti praegu, kui poed on peale pühi seda täis. Et jääks mahlasem, võib lisada veel õunatükke. Proovinud olen ka õhukest piparkoogipõhist kooki. Kohupiim teeb piparkoogi põhja pehmeks ja suutäis on pehme ja järelmaitselt hõrgult piprane.
kriss
Väga maitsev! Omalt poolt muutsin pisut algupärast retsepti asendades tavalise nisujahu täistera omaga. Peale riputasin eelmisest hooajast järgi jäänud pohlad ning pisut fariinsuhkrut….mmmm 🙂