Kohupiima-marjakook valge šokolaadiga

Mahlane ja marjane kohupiimakook.

  • 100 g võid
  • 3 dl nisujahu
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 dl 35% koort
  • 1 muna

Täidis:

  • 400 g kohupiimatoru (maitsestamata)
  • 1 dl 35% koort
  • 1 muna
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 dl suhkrut
  • 7-8 dl erinevaid marju (kui kasutatud külmutatud marju, ära üles sulata)
  • 150 g valget šokolaadi, tükeldatud

Sulata või ja jäta jahtuma. Lisa koor, muna. Sega kuivained ja lisa tainasse. Määri taigen 24 cm-se koogivormi põhja ja küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit või kuniks see on küps (kontrolli küpsust puutikuga).

Täidiseks sega kokku kohupiim, koor, muna ja suhkrud. Kalla marjad eelküpsetatud põhjale, raputa peale valge šokolaadi tükid. Kalla peale täidis. Küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit kuniks täidis on tahenenud. Jahuta vormis ja serveeri maasika toormoosiga.

Retsept: Kohupiimakoogid (väikeste mugandustega), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Šokolaadi-sidrunikommid
Järgmine postitus
Vaarika-šokolaadikook
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Šokolaadi-sidrunikommid

Nii nagu apelsin sobib kokku šokolaadiga, nii sobib ka sidrun. Ilmselt passiks siia piimašokolaadi asemel tume šokolaad veel paremini. Palmirasva asemel võid kasutada tavalist võid.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.