Mahlane ja marjane kohupiimakook.

  • 100 g võid
  • 3 dl nisujahu
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 dl 35% koort
  • 1 muna

Täidis:

  • 400 g kohupiimatoru (maitsestamata)
  • 1 dl 35% koort
  • 1 muna
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 dl suhkrut
  • 7-8 dl erinevaid marju (kui kasutatud külmutatud marju, ära üles sulata)
  • 150 g valget šokolaadi, tükeldatud

Sulata või ja jäta jahtuma. Lisa koor, muna. Sega kuivained ja lisa tainasse. Määri taigen 24 cm-se koogivormi põhja ja küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit või kuniks see on küps (kontrolli küpsust puutikuga).

Täidiseks sega kokku kohupiim, koor, muna ja suhkrud. Kalla marjad eelküpsetatud põhjale, raputa peale valge šokolaadi tükid. Kalla peale täidis. Küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit kuniks täidis on tahenenud. Jahuta vormis ja serveeri maasika toormoosiga.

Retsept: Kohupiimakoogid (väikeste mugandustega), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)